Volleybalclub 't Kelderken

Over 't Kelderken

Algemeen

In 't KELDERKEN wordt er recreatief gevolleybald in competitieverband. Onze 7 ploegen spelen jaarlijks een 20-tal wedstrijden in de Vobog-competitie. Afhankelijk van ploeg wordt er getraind en wordt er meegedaan aan oefentornooien en -wedstrijden en aan nacompetitie.

Wie onze ploegen wil komen versterken/aanvullen: neem contact op! Voor reacties en meer inlichtingen: info -at- kelderken -dot- be

Ploegen

Hier vind je een lijst van onze ploegen!

Lidgeld en sportverzekering 2021/2022

Lidgeld voor vaste spelers: 70 euro

Het lidgeld omvat onder andere de verzekering. Aangezien wij een erkende vereniging zijn, komen wij in aanmerking voor de sportkorting van de mutualiteiten. Vraag je formulier bij je ziekenfonds en wij vullen het voor je in.

Het lidgeld dient bij aanvang van het seizoen betaald te worden op rekeningnummer: BE61 8904 3426 7617. Vermeld zeker je naam en ploeg in de mededeling.

Aangifte van een sportongeval :  ga naar de website van volley Vlaanderen en zoek de link verzekeringen . Print een exemplaar  en vul polisnummer 45.285.014 in . Als clubverantwoordleijke mag je ook uw ploegverantwoordelijke invullen . Indien noidig kan zij  meer info geven over het ongeval 

Geschiedenis

' t Kelderken is ontstaan in 1978 als recreatieve ploeg maar heeft in de loop der jaren de overgang gemaakt naar de officiële competitie waar de dames zelfs tot in 2e divisie ('99- '00) geraakt zijn. De ploeg werd uitgebreid met jeugdploegen meisjes en ook recreatieve ploegen werden weer opgericht.

De provinciale damesploeg is enkele jaren geleden gefusioneerd met een Zwijnaardse ploeg en gaat nu verder onder de naam Gevok.

De recreatieve ploegen zijn blijven verder bestaan onder de naam 't Kelderken.

Na jaren van goed voorzitterschap besluit Etienne Steyaert het over te laten aan Chris De Pelsemaeker. Seizoen 09-10 is het eerste jaar dat volledig onder haar hoede zal doorgaan, want een jaar voordien sprong ze al gedeeltelijk in voor vele zaken. In dat jaar bestaat 't Kelderken uit 5 ploegen die deelnemen in de VOBOG-competitie, 2 damesploegen, 2 gemengde ploegen en één herenploeg. Ook in dat competitiejaar wordt een meer dan mooi resultaat behaald. Maar liefst 3 ploegen mogen overgaan naar een hogere reeks. Dames 1 en Gemengd 2 gaan over naar 2e vobog, de heren spelen voortaan in  3e vobog.  G1 die reeds enkele jaren in 1e vobog speelt ,beslist om met veel nieuwe spelers/speelsters . een nieuwe gemengde ploeg te starten in de 3de reeks.

Het seizoen 10-11 wordt aangevangen met 5 ploegen waaronder de nieuwe gemengde ploeg. Ook dit seizoen wordt succesvol afgesloten. Dames 2 blijven jaar na jaar hoger eindigen in hun reeks. Dames 1 en Gemengd 2 weten te bevestigen in hun reeks, helaas lukt het de Heren niet om dit ook te doen. De nieuwe gemengde ploeg, G3, gaat zonder wedstrijdverlies naar een reeks hoger.

Seizoen 11-12 wordt een jaar van derby's. Geen 5 ploegen maar 6 ploegen die dit seizoen de eer van 't Kelderken verdedigen. Enkel de herenploeg blijft gespaard van de derbykoorts. De 2 gemengde ploegen mogen elkaar 2 keer bekampen op 'Neptunse' bodem en bij de dames is maar liefst 1/4e van de volledige reeks een Kelderkensploeg! Naast Dames 1 en Dames 2 heeft 't Kelderken er een derde damesploeg bij; O 't Kelderken. O 't Kelderken kan starten in 2e vobog aangezien het een fusieploeg is tussen 't Kelderken en VC Oostakker. De eerste wedstrijd van het damesseizoen is al direct prijs: O't Kelderken - 't Kelderken Dames 1. Het belooft een interessant seizoen te worden.

Seizoen 12-13 telt terug 6 ploegen maar in een andere opstelling. De herenploeg houdt het helaas voor bekeken, een derde gemengde ploeg ziet het levenslicht, .t Kelderken GM. In seizoen 11-12 konden de gemengde ploegen hun stek in 2e vobog behouden, 2 van de 3 damesploegen slaagden hier niet in en starten in 3e vobog. Dit echter maar voor een jaartje want op het eind van het seizoen is zowel de eerste als de tweede stek voor één van onze ploegen. Ook in de andere reeksen zijn er podiumplaatsen voor ons voorzien. Onze nieuwste ploeg behaalt een verdienstelijke 7e plaats.
De mooie resultaten kan u bekijken in de collage hieronder:

Seizoen 13-14: 35 jaar 't Kelderken, 10 jaar Dames 1 .De groep telt 7 ploegen  : 4 damesploegen +3 gemengde ploegen
Seizoen 17/18 : 40jaar bestaan wordt gevierd met teambuilding en een lekker etentje .  De groep telt nog steeds 7 ploegen : 5 damesploegen +2 gemengde ploegen                                                                                                                                                                                                                    seizoen 23//24 : 45jaar 't kelderken !